GMI PromoB 12_2013 yellow 3

08. november 2014
Dørene åpnes 19:00
Konserstart 20:30

The GrandMothers of Invention

The GrandMothers of Invention kommer tilbake etter stor suksess med konserten under fjorårets festival. I år har de en helt ny besetning med Bunk Gardner som var med The Mothers of Invention fra 1966-1969 og har spilt på legendariske Mothers album som: We’re Only In It For The Money, Burnt Weeny Sandwich og Uncle Meat. På keyboard er det fremdeles Mothers Of Invention veteranen Don Preston som regjerer. Don Preston startet i mothers i slutten av 1966 og var bland annet med på albumene Absolutely Free og Weasels Ripped My Flesh. Etter att den originale Mothers of Invention ble oppløst dukket fortsatt Don Preston opp på album som The Grand Wazoo, Fillmore East—June 1971 og Roxy and Elsewhere. Resten av The GrandMothers of Invention består av den den karismatiske Christopher Garcia på trommer, gitar virtuosen «Mad» Max Kutner på strenger og Eric Klerks fra The Magic Band på bass.

Under årets konsert kan vi forvente oss mer av det tidlige Mothers materiellet, noe som kommer til å glede fansen stort.

Bunk Gardner – tenor saksofon, EWI, fløyte, «straight man» og «commentary»
Don Preston – piano, keyboard, synthesizer, elektronikk, «gongage», magi og vokal
Christopher Garcia – trommer, perkusjon og vokal
«Mad» Max Kutner – gitar, «what nots», pedaler, «hats and hair»
Eric Klerks – bass

Denny Walley som både har spilt med Zappa og Beeheart kommer som gjestemusiker til ZappaUnion og vi kan vel glede oss til slideguitar solo fra han.

Special guest
Denny Walley – slideguitar

The Yellow String Quartet

The Yellow String Quartet ble grunnlagt i 2011 av Fried Dahn, cellist, komponist og solocellist i Wuerttemberg filharmoniske orkester. Som en tidligere cellist av Ensemble Modern var Fried Dahn en del av «Yellow Shark», Frank Zappas nyeste live-prosjektet, og i tillegg har han å finne på Frank Zappas «Civilisation Phase III» og «Everything Is Healing Nicely”.
Kvartetten består av medlemmer fra Wuerttemberg filharmoniske orkester: konsertmester Timo de Leo, fiolinist Konrad Balik og solofiolinist bratsjist Benjamin Hartung.
Ensemblet fremfører alt fra klassiske stykker til samtidsmusikk, fra middelalder til avantgarde: kvartetten velger og kombinerer stykker av alle sjangere og skaper ekstraordinære og uttrykksfulle forestillinger. På ZappaUnion vil kvartetten presentere et bredt spekter av komposisjoner fra Joseph Haydn til Igor Stravinsky, Dmitri Schostakowitsch , Erwin schulhoff og selvfølgelig Frank Zappa. Mest sannsynlig vil Yellow String Quartet premiere et nyt stykke skrevet eksklusivt for ZappaUnion .

Timo de Leo – Fiolin
Konrad Balik – Fiolin
Benjamin Hartung – Viola
Friedemann , Fried ‘ Dahn – Cello

Kom til Cosmopolite 07. og 08. november og opplev Frank Zappas musikk spilt av de som gjorde det sammen med han.

I tillegg vil boka «Zappa I Norge» bli lansert under festivalen, Kunstfilosofen Aagot.no Rokne kommer med Zappa inspirert kunst og det vil bli salg av vinyl, CD, kunst og andre effekter.

Cosmopolite

Event Date

November 08, 2014

Event Time

19:00 PM

Event Location