The GrandMothers of Invention

The GrandMothers of Invention er tilbake etter to tidligere ZappaUnion besøk. I fjor gjorde de en fantastisk konsert og deler av den sammen med The Yellow String Quartet. Vi får se om ikke GrandMothers kommer med noen overraskelser i år også.

Dette er The GrandMothers of Invention: Bunk Gardner som var med The Mothers of Invention fra 1966-1969 og har spilt på legendariske Mothers album som: We’re Only In It For The Money, Burnt Weeny Sandwich og Uncle Meat. På keyboard er det fremdeles Mothers Of Invention veteranen Don Preston som regjerer. Don Preston startet i mothers i slutten av 1966 og var bland annet med på albumene Absolutely Free og Weasels Ripped My Flesh. Etter att den originale Mothers of Invention ble oppløst dukket fortsatt Don Preston opp på album som The Grand Wazoo, Fillmore East—June 1971 og Roxy and Elsewhere. Resten av The GrandMothers of Invention består av den fabelaktige Christopher Garcia på trommer!

Bunk Gardner – tenor saksofon, EWI, fløyte, «straight man» og «commentary»
Don Preston – piano, keyboard, synthesizer, elektronikk, «gongage», magi og vokal
Christopher Garcia – trommer, perkusjon og vokal

+ Ed Mann og blåsekvartetten Prime Time Horns

 

12079114_849387398514018_1431550546022088978_n

I tillegg kommer Ed Mann (frank Zappa: 1977-88) på perkusjon for å spille sammen med The GrandMothers of Invention.

ed_mann

 

Mats/Morgan Band

Morgan Ågren og Mats Öberg har spilt sammen helt siden 1981. Begge var veldig store fans av Frank Zappa og lærte seg å spille hans musikk. Frank Zappa fikk høre hva de spilte, ble så imponert så han inviterte de til å spille sammen med han og bandet live under konserten i Stockholm i 1988.

Mats/Morgan Band har etter dette vært svært populære blant Zappa fans og kommer til ZappaUnion IV sammen med Gustaf Hielm og Stefan Jernståhl for å lage et forrykende show!

Morgan Ågren – trommer
Mats Öberg – keyboard
Gustaf Hielm – bass
Stefan Jernståhl – keyboard, gitar

Event Date

October 24, 2015

Event Time

19:00 PM

Event Location